Handige apps voor het inplannen van je social media content
29 maart 2022 
2 min. leestijd

Handige apps voor het inplannen van je social media content

Vind jij het belangrijk regelmatig op social media te posten, maar heb je geen zin om continu met je telefoon in de weer te zijn? Daar weten we dé oplossing voor: handige apps voor het inplannen van je social media content. Deze apps kun je gebruiken voor Instagram, Facebook, Pinterest en andere kanalen. Wij delen onze favoriete apps met je en vertellen je waarom we zo blij zijn met dit soort apps.

Met welk programma kan ik social media posts plannen?

Wij werken zelf graag met de apps Planoly of Later. Beiden hebben gratis versies die goed voldoen voor de meeste fotografen. Wil je grotere aantallen posts per maand plaatsen of gebruik maken van extra functionaliteiten, dan moet je vaak wat bijbetalen.

Welke van de twee programma’s beter is, hangt af van je wensen. Beiden zijn veilig en gebruiksvriendelijk. Een verschil zit in hoeveel foto’s je per maand naar je ‘media bibliotheek’ kunt uploaden. In Planoly kun je maximaal 30 foto’s per maand uploaden. In Later kun je meer foto’s uploaden maar nog steeds maximaal 30 berichten inplannen per maand. Een ander verschil is dat Planoly niet moeilijk doet over groot geüploade foto’s, terwijl Later een foutmelding geeft voor foto’s die je niet eerst verkleind hebt.

Je kunt ook werken vanuit Facebook Business Suite. Dit heeft als voordeel dat het helemaal gratis is en je toestaat om grote aantallen posts per maand te posten. Een nadeel is dat deze tool minder overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is.

Welk programma je ook kiest, beiden maken je social media leven een stuk makkelijker. We zetten de voordelen van apps voor het inplannen van social media voor je op een rijtje.

Via je computer berichten op Instagram posten

Je kunt zowel via de website als via de bijbehorende app op je telefoon content inplannen. Vaak heb je de foto’s die je met je camera gemaakt hebt op je computer staan en dan is het erg handig als je ze vanuit hun mapje zo naar de website kunt slepen. Zo kun je de tussenstap van foto’s van je computer naar je telefoon overzetten overslaan en productiever werken.

--> Pssst: wil je meer gratis fotografie tips? Volg ons dan op Instagram!  handige-apps-inplannen-socialmedia

Automatisch berichten plaatsen op social media

Je kunt de software automatisch je content laten publiceren op een door jou gekozen moment. Zo hoef je je niet druk te maken over wanneer je wat moet posten. Wel is het voor het Instagram en Facebook algoritme goed om op het moment van plaatsing wel even online te zijn en te reageren op comments.

Hashtags opslaan voor hergebruik

Je kunt in beide programma’s hashtag categorieën aanmaken. Je kunt bijvoorbeeld een standaard lijstje hashtags opslaan voor je verschillende soorten posts. Zo hoef je niet elke keer handmatig hashtags van eerdere posts te kopiëren of allemaal nieuwe hashtags te typen. Let op: gebruik niet altijd dezelfde selectie hashtags, want dat vindt het algoritme van Instagram niet fijn.

Je kunt alvast zien hoe je foto’s er naast elkaar uitzien

Een groot voordeel van Planoly en Later is dat je je foto’s alvast bij elkaar kunt zien alsof ze al in je feed staan. Zo kun je gelijk zien welke foto’s wel en niet bij elkaar passen en daarmee rekening houden in je planning.

Productief content plannen

Wij werken veel productiever als we meerdere teksten achter elkaar schrijven. Dus niet elke dag een tekst bedenken, maar een ochtendje vrij roosteren in de agenda en de content voor de komende week/weken/maanden uittypen. Dat scheelt je een hoop tijd, omdat je niet steeds opnieuw in die flow van het schrijven hoeft te komen.

--> Tip: wil je meer gratis fotografie tips? Volg ons dan op Instagram!

Reactie plaatsen