vervolgcursus-Basisfotografie

Beyond the basics


In deze cursus leer je je camera nóg beter kennen en creatievere foto's maken


Start 24 september!

Herken je dit?

Je hebt onze cursus Basisfotografie gevolgd en weet hoe je de knoppen op je camera gebruikt.
Je wilt jezelf nu verder ontwikkelen als fotograaf, maar nog niet direct de stap naar ondernemen zetten. 

Je kunt je camera goed handmatig instellen en goed belichte foto's maken, maar je vind het lastig haarscherpe en vooral interessante en creatieve foto's te maken

Je fotografeert graag andere mensen, maar twijfelt misschien nog een beetje aan jezelf of aan je skills.

beter-leren-fotograferen

Dit levert het volgen van de cursus Beyond the basics je op:

 • Je kent de verschillende manieren van scherpstellen
 • Je kunt de basis van fotograferen nu bijna slapend toepassen, zodat je je tijdens je shoots kunt focussen op je modellen en creatieve beelden maken.
 • Je kunt afwisselen in compositie en perspectief, zodat je een gevarieerde series maakt tijdens fotoshoots.
 • Je kent verschillende manieren om extra creatief te fotograferen.
 • Je kunt ook goed fotograferen in lastigere lichtomstandigheden, zoals tegenlicht of hard daglicht
 • Je voelt je zelfverzekerder tijdens je fotoshoots.
Vervolgcursus-fotografie

Dit gaan we doen

Livedag 1 op zondag 24 september

Na een kennismakingsrondje bespreken we een selectie van foto's die je al voor de cursus gemaakt hebt. Daarna frissen we de basiskennis even op en gaan we dieper in op onderwerpen zoals scherpstellen, witbalans en lichtgebruik. Al deze nieuwe kennis kun je direct toepassen in de fotoshoot waarmee we deze livedag afsluiten.

Online Q&A via Zoom op donderdag 19 oktober 

In de online Q&A beantwoordt Simone alle vragen die na de eerste livedag in de online community gesteld zijn. Natuurlijk mag je ook vragen stellen die je on the spot bedenktDankzij de vele waarde die ze in deze sessie deelt, kun je dit als een extra (online) les zien.

Livedag 2 op zondag 26 november 

We beginnen de livedag met het bespreken van de foto's die je tijdens de vorige livedag gemaakt hebt. Daarna geeft Simone een workshop creatief fotograferen en gaan we modellen fotograferen met onze nieuwe kennis. Ook nu kan Simone direct met je meekijken als je ergens niet uit komt of vragen hebt.

Optioneel: Lightroom-livedag op vrijdag 8 december

We starten deze dag met een korte fotoshoot, gevolgd door een bewerkingssessie in Lightroom. Simone laat je hierbij zien hoe de keuzes die je tijdens het fotograferen maakt en je nabewerking samen leiden tot jouw eigen stijl. Voor deze livedag is het belangrijk dat je al wel kennis van de functies in Lightroom hebt. Je krijgt bij deze livedag gratis onze online cursus Lightroom, zodat je de basis kunt leren of opfrissen voordat je naar de livedag komt. Tijdens deze livedag focussen we op het bewerken van foto's in jouw eigen stijl. Je mag natuurlijk ook RAW-bestanden van eerder gemaakte foto's meenemen en die bewerken. Stel al je vragen aan Simone en werk onder haar live begeleiding jouw eigen stijl verder uit.

LET OP: deze dag is niet inbegrepen bij de cursus en kan bij de check-out bijbesteld worden.

Livedag 3 op zondag 17 december

Bij een knapperend houtvuur en met een kop warme choco in de hand bespreken we de foto's van de vorige lesdag en sluiten we de cursus gezellig af.

Wil jij in een gezellige groep en op een te gekke locatie je fotografie-skills verbeteren?

Fotografiecursus-vervolg
Fotografiecursus-vervolg

 

 

Praktische informatie

De cursus bestaat uit twee livedagen met theorie en praktijk, een online Q&A en een afsluitende middag op locatie. Tijdens deze livedagen doe je onder onze begeleiding live fotoshoots met door ons geregelde modellen. De live cursus Lightroom is los bij te bestellen.


Instapniveau

Voor deze cursus is het belangrijk dat je onze cursus Basisfotografie of een soortgelijke cursus afgerond hebt. Dat betekent dat je snapt wat de belichtingsdriehoek inhoudt en dat je weet hoe je bijbehorende instellingen toe kunt passen.

Voor de live cursus over Lightroom moet je de veelgebruikte schuifjes kennen. 


Benodigdheden

Een camera die je handmatig in kunt stellen met alle benodigdheden, waaronder minimaal één lens. Voor de cursus Lightroom moet je in bezit zijn van een laptop met Lightroom Classic en een cardreader.


Locatie

De livedagen vinden plaats in onze gezellige tipi in de natuur bij Klarenbeek (nabij Apeldoorn). Wij regelen de hapjes en drankjes, vuurtjes en dekentjes. De fotoshoots vinden ook op deze toffe locatie plaats.


Community

Als deelnemer krijg je toegang tot een speciale pagina in onze online community. Daar kun je tussentijds vragen stellen en foto's delen met je mededeelnemers.

Data 2023

Eerste livedag: zondag 24 september om 10:00 uur - ochtend en middag in Klarenbeek
Online Q&A: donderdag 19 oktober 19:30-21:00 uur via Zoom
Tweede livedag: zondag 26 november om 10:00 uur - ochtend en middag in Klarenbeek
Live cursus over Lightroom: vrijdag 8 december in Klarenbeek -- LET OP: deze dag is geen standaard onderdeel van de cursus en kan bij de check-out los bijbesteld worden.
Afsluiting: zondag 17 december 14:30 - 17:00 uur in Klarenbeek
Fotografie-vervolgcursus
Vervolgopleiding-fotografie
€ 999,-

Beyond the basics

Deze investering is inclusief

 • 2 live lesdagen en een afsluitende middag op locatie
 • 1,5 uur online Q&A
 • hapjes, drankjes en kampvuur in Klarenbeek
 • toegang tot besloten pagina in de online community, waar je foto's kunt delen en vragen kunt stellen
 • start zondag 24 september

De cursus wordt in zijn geheel gegeven door ons Eliene
of ons teamlid Simone.


Let op: er zijn slechts 15 plekjes beschikbaar en vol = vol

fotograferen-kun-je-leren
Vervolgcursus-fotografie-Simone

Over Simone

Deze cursus wordt in zijn geheel gegeven door onze topper Simone Neeling. Ze fotografeert lovers, gezinnen, baby's en bruiloften en weet als camera-techniek-nerd alles over manueel en anal0og fotograferen. Ook in Lightroom voelt ze zich helemaal thuis. Ze volgde in 2021 het Sunfield Academy Program en heeft sindsdien grote stappen gemaakt in fotografie. Ze vindt het fantastisch om haar kennis in begrijpelijke taal over te brengen aan cursisten.

Vervolgcursus-fotografie-Simone
Deze cursus wordt in zijn geheel gegeven door onze topper Simone Neeling. Ze fotografeert lovers, gezinnen, baby's en bruiloften en weet als camera-techniek-nerd alles over manueel en anal0og fotograferen. Ook in Lightroom voelt ze zich helemaal thuis. Ze volgde in 2021 het Sunfield Academy Program en heeft sindsdien grote stappen gemaakt in fotografie. Ze vindt het fantastisch om haar kennis in begrijpelijke taal over te brengen aan cursisten.
Ik doe mee!


Wacht niet te lang, want vol = vol!