The Backpacker

Dé fotografiecommunity die jou maandelijks uitdaagt en inspireert op het gebied van Fotografie, Mindset, Marketing en Ondernemerschap!

Maak kennis met The Backpacker

Wat betekent dit voor jou...

Fotografiecommunity

Je foto's bewerken in Lightroom en/of Photoshop zodat je beelden naar een next level gaan

Bekijk onze meest populaire online cursussen, zoals de cursussen Basisfotografie, Lightroom en Photoshop met jouw abonnement!

Fotografiecommunity

Shooten! Je pakt dit aan vanaf de marketing, het shoot moment tot aan de workflow achteraf

De online leeromgeving is een Netflix voor fotografen, met elk kwartaal nieuwe video's en podcasts over fotografie, mindset, marketing en ondernemerschap.
Fotografiecommunity

Vol zelfvertrouwen fotograferen!

Deel je foto's met 500+ andere leden en onze moderators in de community voor fijne feedback. De community is ook dé plek om te connecten met andere fotografen.

Na het bestellen krijg je direct toegang tot...

backpacker-masterclasses-fotografie

De online cursussen

Als Backpacker-lid krijg je toegang tot onze meest verkochte cursussen. Daarmee bespaar je duizenden euro's! Volg bijvoorbeeld deze online cursussen:


 • Cursus Basisfotografie & Lightroom (t.w.v. €396)
 • Cursus Newbornfotografie (t.w.v. €399)
 • Cursus Boudoirfotografie (t.w.v. €255)
 • Cursus bewerken in Photoshop (t.w.v. €249)
 • Cursus SEO (vindbaarheid) & prijsbepaling (t.w.v. €328)
 • Cursus Videografie (t.w.v. €249)
 • Cursus Canva (t.w.v. €147)

Bovendien krijg je ook nog eens korting op geselecteerde live workshops die we speciaal voor Backpacker-leden organiseren!

De Masterclasses

Als Backpacker-lid krijg je exclusieve toegang tot inspirerende en leerzame masterclasses. We interviewen experts op alle vlakken van fotografie en maken video's bomvol praktische tips en inspirerende ideeën.


 • Masterclass: Hoe kies je je camera? 
 • Masterclass: Golden Hour
 • Masterclass: Portretfotografie 
 • Masterclass: Macrofotografie 
 • Masterclass: Moment Design (ontspannen mensen fotograferen) 
 • Masterclass: Storytelling 
 • Masterclass: Landschapsfotografie 
 • Masterclass: Food Photography 
 • Masterclass: Creatief Fotograferen 
 • Masterclass: Architectuur
 • Serie Great minds behind the light (4 afleveringen)
 • 5 masterclass opnames van de Sunfield live dag

en nog meer (ja, echt VEEL te bekijken dus - we noemen het niet voor niets onze Netflix voor fotografen)!

podcast-backpacker-sunfield

 

 

The Backpacker Podcast

Eliene gaat in gesprek met inspirerende mensen die hun persoonlijke verhaal delen. Onderwerpen die hier in terug komen zijn o.a. ondernemerschap, mindset, fotografie en levensverhalen. Verhalen die vertelt moeten worden!
sunfield-the-backpacker

De online fotografiecommunity

Inspiratie opdoen bij andere fotografen? Connecten met meer dan 500 andere Backpacker-leden? Vragen stellen en feedback op je foto's ontvangen? Dat kan in de online Backpacker-community! De Sunfield-moderators zijn ervaren fotografen met elk hun eigen expertise, die ze graag inzetten om jouw fotografie naar een next level te tillen.
webinar-fotografie-sunfield

Exclusieve webinars

Elke maand ben je als Backpacker-lid welkom bij een exclusief webinar. Hierbij zijn vaak vakexperts aanwezig die superveel waarde delen over het onderwerp waar zij in gespecialiseerd zijn. Deze webinars wisselen we af met fotobesprekingen van foto's die gemaakt zijn door Backpackers. 

Word lid van de TOFSTE fotografie community out there!

 • Toegang tot de besloten online Backpacker-community
 • Feedback op je foto's door onze moderators & andere leden
 • Toegang tot onze populairste cursussen 
 • 19 inspirerende masterclasses
 • Ieder kwartaal nieuwe content

En dat niet alleen...

 • Maandelijkse live webinars + replays 
 • Korting op deelname aan geselecteerde livedagen

Totale waarde van €6000,-

Per jaar

499,-

van €79,- voor €41,58 p/m. €37,42 korting t.o.v. maandabonnement.

Per maand

De online cursussen

Basisfotografie

In deze Cursus Basisfotografie leer jij alle tips en tricks die nodig zijn om je camera manueel in te stellen. De Cursus bestaat uit 8 modules met eenvoudige uitleg en leuke foto-opdrachten. Deze cursus heeft een waarde van €147,-.

Lightroom Classic

Dit is dé online cursus Lightroom waar jij zélf leert nabewerken. Tijdens deze cursus leer je hoe je dit programma goed gebruikt én hoe je jouw foto's naar het volgende niveau kan brengen. De cursus bestaat uit 8 modules! Deze cursus heeft een waarde van €249,-.

Newborn fotografie

Van klanten aantrekken tot foto's afleveren: in deze cursus krijg je een compleet kijkje in het werk van newborn-fotograaf Sabrina. Deze cursus bestaat uit 7 modules en één bonus module! Deze cursus heeft een waarde van €399,-.

Boudoir fotografie

Van klanten aantrekken, shoots tot het verkopen van tastbare herinneringen in de vorm van prints: in deze cursus leer je van Marjon alles over boudoir fotografie. Deze cursus bestaat uit 11 modules, doormiddel van opdrachten gaan we aan de slag! Deze cursus heeft een waarde van €255,-.

Photoshop

Na het volgen van deze cursus kent Photoshop geen geheimen meer voor jou! Danique legt jou op een eenvoudige manier uit hoe jij te werk kunt gaan in Photoshop. De Cursus bestaat uit zeven modules. Pak de online lessen er tijdens het editen bij en pas jouw nieuwe Photoshop skills meteen toe. Deze cursus heeft een waarde van €249,-.

Prijsbepaling

Cursus Prijsbepalen voor Fotografen waar je stap voor stap leert hoe je je prijzen bepaalt als fotograaf. Deze cursus bestaat uit 11 video's met uitleg en opdrachten. Deze cursus heeft een waarde van €164,-.

SEO voor fotografen

Tijdens deze cursus ga je je verdiepen in alles wat met SEO te maken heeft. Paulien legt je doormiddel van 12 modules met video's en praktische opdrachten uit hoe jij je website en voornamelijk het bloggen naar een next level kunt tillen. Deze cursus heeft een waarde van €164,-

Videografie

Leer alles over filmen van onze favoriete videograaf Luc! De cursus bestaat uit 9 modules met in totaal 36 lessen. Deze modules gaan bijvoorbeeld over apparatuur, licht, geluid, instellingen en compositie. Luc geeft je bovendien een kijkje in zijn favoriete editing-programma Premiere Pro. Deze cursus heeft een waarde van €249,-.

Canva

Ga aan de slag met Canva en ontwerp je eigen huisstijl en professionele content! Deze cursus bestaat uit 7 modules. Anne legt je door middel van eenvoudige video's en opdrachten uit hoe dit programma werkt en leert je de basis regels van grafisch vormgeven. Deze cursus heeft een waarde van €147,-.

De masterclasses

Hoe kies je je camera?

Deze Masterclass gaat over camera's en lenzen. Hoe kies je nou de juiste camera's? En welke investering kan je het beste eerst doen? Luuck Venema van CameraNu helpt ons verder én geeft ons direct een uitdagende opdracht!

Golden Hour

Het gouden uurtje, een geweldig moment! Als we geluk hebben zijn er twee gouden uurtjes per dag. Maar hoe fotografeer je dit moment het beste? Eliene legt het je uit.

Portretfotografie

Eliene gaat op stap met portretfotograaf Danique Regterschot. Zij neemt jullie mee in de wereld van portretfotografie. Ze vertelt hoe ze zelf is begonnen, wie haar inspireerde en welke stappen zij neemt voor een goede portretfoto!

Macrofotografie

Eliene gaat samen Karin de Keijser op stap. Ze vindt macrofotografie geweldig en ze deelt met ons al haar tips en tricks!

Moment Design

Eliene gaat op stap met Heleen Klop Fotografie. Ze is expert op het gebied van Moment Design, oftewel: mensen puur fotograferen!

Storytelling

Eliene neemt jullie mee in de wereld van storytelling. Storytelling kan je toepassen in verschillende soorten fotografie.

Landschapsfotografie

Eliene gaat op stap met Marijn. Marijn Alons verteld je alles over de wereld van landschapsfotografie in Nederland.

Foodfotografie

Eliene gaat langs bij foodfotograaf Karien Nieuwenhuis. Karien verteld waar haar passie over foodies vandaan komt en geeft je een kijkje in haar keuken!

Creatief fotograferen

We gaan creatief fotograferen! Uiteraard gaat fotografie altijd over jouw eigen creativiteit, maar met deze video's hopen we je nóg wat meer uit te dagen!

Architectuur

Eliene is met Luc naar Rotterdam geweest om samen met Marco de Groot (architectuurfotograaf) deze masterclass over architectuur fotografie op te nemen! Wat komt er allemaal kijken bij architectuur fotografie?

5 masterclass opnames van de Sunfield live dag

Tijdens de vorige editie van de Sunfield live dag zijn er speciaal voor de backpackers opnames gemaakt van de volgende masterclasses:
- Masterclass Storytelling door Lilian Bardelmeijer
- Masterclass Analoge fotografie door Simone Neeling
- Masterclass Portret- en Fashionfotografie door Danique Regterschot
- Masterclass Improve your camera skills door Simone Neeling
- Masterclass Boudoirfotografie door Marjon van den Bos

review-sunfield-academy-backpacker

 

 

review-backpacker-sunfield-academy

 

 

backpacker-review-sunfield-academy

 

 

nieuwsbrief-aanmelden-sunfield-academy

 

 

Maak kennis met de Moderators 

 • SUPER enthousiaste fotografen met elk hun eigen interesse binnen fotografie. 
 • Onze Backpacker-moderators zijn de experts die actief zijn in de online community en die antwoord geven op al jullie vragen. 
irmgard-backpacker-moderator

Irmgard 

Ik vind het leuk om moderator te zijn omdat ik de backpackers zelfvertrouwen kan geven. Het is zo mooi om hun ontwikkelingen te volgen en ze daar bij te kunnen helpen. Het verschil van niveau wanneer ze zich aanmelden en een aantal maanden verder is echt bizar!Begin direct:

 

 

beste-fotografie-opleiding

Waarom de naam The Backpacker?

We horen je denken: wat heeft deze fotografiecommunity met BACKPACKEN te maken? Als jij al eens gebackpackt hebt, dan weet je dat elke dag op reis een nieuw en fantastisch avontuur is. Elke ervaring neem je mee als bagage in je rugzak voor de rest van je leven. Zo is het ook met dit membership. Pak je rugzak en stap in op je eigen niveau. Elke maand leren we je weer iets nieuws, om zo jouw rugzak te vullen.


Ben je klaar voor het avontuur?

                   

FAQ over The Backpacker

Als ik mij nu aanmeld, wanneer kan ik dan starten?

Direct! De online community staat al voor je klaar! Je kunt daar alvast connecten met je mede backpackers. De volgende cursussen zijn direct beschikbaar:
Basisfotografie, Lightroom, Newbornfotografie, Boudoirfotografie, bewerken in Photoshop, Prijsbepaling, SEO cursus voor fotografen, Videografie, The Backpacker Podcast, maandelijkse exclusieve webinars en meer dan 30+ Masterclasses.

Hoe kan ik The Backpacker opzeggen?

Als je een kwartaalabonnement hebt, kan je elke kwartaal opzeggen. Als je een jaarabonnement hebt, kan je elk jaar opzeggen. Je hebt bij Sunfield een opzegtermijn van 7 dagen, dat betekent dat je 7 dagen voor je nieuwe incasso ons een e-mailtje moet sturen naar info@sunfieldacademy.nl. Wij zetten dan je abonnement stop, waar je een bevestiging van ontvangt. Omdat we veel waarde hechten aan jouw mening, zou je de reden van opzeggen willen vermelden?

Hoe werkt het verder?

Na je aanmelding ontvang je een mail en kan je direct in de Online Community terecht + bij de Online cursussen.
Check voor de zekerheid ook even je spambox na aanmelding!

Je kunt dit allemaal via je desktop volgen maar ook via de app huddle.

Een paar keer per kwartaal ontvang je van ons een mail met updates!
Wanneer de webinars bijvoorbeeld plaatsvinden, en welke online afleveringen er voor je klaar staan.

Hoe lang blijft alles beschikbaar?

Zolang als je lid blijft! En het leuke is, er komt steeds meer bij!

Is de prijs inclusief of exclusief btw?

Inclusief.
Ja bizar he, wij kunnen het zelf eigenlijk ook niet geloven.

Voor wie is The Backpacker precies bedoeld?

The Backpacker is voor iedereen die meer wil leren over:

Fotografie
Ondernemerschap
Marketing
Portretfotografie, boudoirfotografie, lifestyle fotografie, gezinsfotografie, bruidsfotografie en alles wat te maken heeft met mensen

Ohja, en extra leuk! Wil je toch wat extra verdieping? Als member mag je gebruik maken van een 'memberkorting' op de andere online cursussen!

Ik heb een vraag die hier niet wordt beantwoord, wat nu?

Stuur ons een berichtje via Instagram óf mail ons op info@sunfieldacademy.nl
Dan beantwoorden we je vraag graag!

                 
the-backpacker-aanmelden
€499,- per jaar

The Backpacker: 

Leer & groei samen met andere fotografie avonturiers


 • Online cursussen (cursus basisfotografie, lightroom, newborn, boudoir, Photoshop, SEO en prijsbepaling)
 • 19 inspirerende masterclasses
 • NEW: The Backpacker Podcast
 • Elk kwartaal nieuwe content
 • Online begeleiding in onze community

Ga jij met ons aan de slag in 2024?

sunfield-cursus-foto-backpacker

ZIEN WE JE STRAKS?

Meld je aan voor de fotografiecommunity en begin direct met connecten met andere fotografen, inspiratie opdoen en start met onze cursussen!