Workshop Analoge fotografie & printsdoor Simone Neeling

 

analoge-fotografie-workshop

Bij analoge fotografie werk je met een analoge camera met een lichtgevoelige filmrol. Je kunt niet even op een schermpje spieken of je foto wordt zoals jij wilt, dus het is belangrijk dat je de instellingen van je analoge camera goed snapt. Waarom niet 'lekker makkelijk' digitaal fotograferen? Bij analoge fotografie moet je je camera wel goed begrijpen, wat je een betere fotograaf maakt. Plus: de sfeer en kleuren van analoge foto's zijn fan-tas-tisch!

live-workshop-analoge-fotografie
live-workshop-analoog-fotograferen

Een analoge camera instellen

Voorspellen of een foto wordt zoals jij hoopt

De do's en don'ts van analoge fotografie

Welke fotorolletjes je wanneer gebruikt

Hoe je van je foto's mooie prints maakt

Hoe je analoge foto's kunt digitaliseren

Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk, waarbij je na de uitleg samen met Simone een (analoge) fotoshoot gaat doen.


Neem je eigen analoge camera mee. Heb je deze (nog) niet? Breng dan je digitale camera mee om daarop te oefenen :)

simone-neeling-fotografie

Leer van analoog fotograaf
Simone Neeling

Simone werkt als fotograaf en verdiept zich voor haar lol graag in cameratechnieken. Ze weet dan ook alles over manueel en analoog fotograferen en haar analoge foto's zo mooi mogelijk ontwikkelen.


'Dat je pas later ziet hoe je foto's geworden zijn, vind ik één van de charmes van analoge fotografie. Light leaks, onscherpte en vignetten komen soms als verrassing en kunnen erg goed uitpakken. Hoe meer je met een analoge camera werkt, hoe beter het resultaat en hoe beter je die unieke eigenschappen van analoge fotografie bewust in kunt gaan zetten'.

workshop-analoog-fotograferen
analoog-fotograferen-live-workshop